banner espa

Machine Vision

Αυτοματοποίηση και επιτάχυνση εργασιών με τα πιο εξελιγμένα «εργαλεία»

Η ανάγκη για ταχύτητα και ακρίβεια στην Αποθήκη σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, για αυτό η τεχνολογία Machine vision παίζει σημαντικό ρόλο, δεδομένου ότι αυτοματοποιεί εφαρμογές ζωτικής σημασίας, όπως είναι το σκανάρισμα στο Packing Station, στο Tunnel, στο περονοφόρο, αλλά και στο Dock Door.

Τόσο οι λύσεις machine vision, όσο και οι σταθεροί βιομηχανικοί scanner της Zebra σας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσετε διαδικασίες και πιο συγκεκριμένα, να μεταφέρετε ή και να εντοπίσετε προϊόντα γρήγορα και με ακρίβεια, οπουδήποτε από το Packing Station έως και το Dock Door. Στην πράξη σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τις κινήσεις κάθε εμπορεύματος και ταυτόχρονα να γνωρίζετε το περιεχόμενό του.

Ειδικότερα, οι σταθεροί βιομηχανικοί scanner της Zebra συνδυάζονται με ισχυρό λογισμικό και εργαλεία που έχουν ως βάση το deep-learning. Υποστηρίζουν συνδέσεις Power-over-Ethernet (PoE), δίχως καλώδια, ενώ με τη βοήθεια του υγρού φακού τους ελαχιστοποιούν την ανάγκη εστίασης (focusing) με τα χέρια.

Σκανάρισμα στο Packing Station

Αποτελεσματικό και εργονομικό σκανάρισμα από σταθερή θέση

Στους σταθμούς ή πάγκους, όπου πραγματοποιείται το πακετάρισμα, τα τεμάχια τοποθετούνται σε δέματα ή κουτιά και τέλος, προστίθενται ετικέτες πριν την αποστολή τους στους πελάτες. Συχνά οι συνθήκες εργασίας σε αυτούς τους χώρους των αποθηκών ή των κέντρων διανομής είναι απαιτητικές, ιδίως όταν παρατηρούνται ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και μεγάλος όγκος ηλεκτρονικών παραγγελιών, με αποτέλεσμα αυξημένη πίεση στις ομάδες που είναι υπεύθυνες για το πακετάρισμα. Σε πολλές συμβατικές εγκαταστάσεις, το προσωπικό χρειάζεται να πάρει κάθε κουτί, να διαβάσει το barcode του με scanner χειρός, να ξεκολλήσει την ετικέτα αποστολής που θα τοποθετήσει στο δέμα με το χέρι και στη συνέχεια, να το εναποθέσει πάνω στον ιμάντα για αποστολή.

Η λύση Zebra Packing Station όμως έχει σχεδιαστεί για σύγχρονα περιβάλλοντα και μπορεί να σας προσφέρει μία ταχύτερη και πιο προωθημένη εμπειρία στα logistics. Αξιοποιώντας την στις εγκαταστάσεις σας, ο χρήστης αρκεί να τοποθετήσει κάθε κουτί κάτω από τον σταθερό scanner FS10 ή FS40, ο οποίος με τη σειρά του θα ειδοποιήσει ταυτόχρονα με πράσινο φλας και ήχο ότι το σκανάρισμα ολοκληρώθηκε επιτυχώς, επιτρέποντας στο προσωπικό σας να εργαστεί με 33% μεγαλύτερη ταχύτητα, συγκριτικά με τις συμβατικές εγκαταστάσεις.

Στις σύγχρονες αποθήκες απαιτούνται λύσεις γρήγορες, αποτελεσματικές και προπαντός, εύκολες στην χρήση. Οι σταθεροί βιομηχανικοί scanner της Zebra, FS10 και FS40, είναι συσκευές plug-and-play που μπορούν να συνδεθούν με τη θύρα USB οποιουδήποτε workstation, laptop, tablet ή άλλης συσκευής host, συνεπώς δεν χρειάζονται ειδικά καλώδια σύνδεσης—και ξεκινούν άμεσα να διαβάζουν δεδομένα barcode. Λειτουργούν με το εύχρηστο λογισμικό Aurora Focus, το οποίο οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν με την ίδια ευκολία, είτε είναι αρχάριοι, είτε διαθέτουν εμπειρία. Με τη λύση Zebra Packing Station οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους συνολικά, μειώνοντας τον χρόνο απασχόλησης του προσωπικού τους σε συγκεκριμένες εργασίες, περιορίζοντας τις δαπάνες, αλλά και τα λάθη-καθυστερήσεις που παρατηρούνται κατά τις αποστολές και επηρεάζουν αρνητικά την εμπειρία των πελατών.

Αξιόπιστοι ανθεκτικοί εκτυπωτές και ενσωματωμένη λειτουργία μετάφρασης

Όταν πρόκειται για τη διαδικασία πακεταρίσματος στον ειδικό πάγκο, κάθε δευτερόλεπτο μετράει, καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το προσωπικό για τη διατήρηση ενός γρήγορου και αποτελεσματικού ρυθμού. Η λύση Zebra Packing Station χρησιμοποιεί τεχνολογία εκτύπωσης linerless, που επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώνουν πολλαπλά μεγέθη ετικετών από μία μόνο συσκευή και τους απαλλάσσει από την ανάγκη να ξεκολλάνε τις ετικέτες, με αποτέλεσμα να εξοικονομoύν πολύτιμα δευτερόλεπτα ανά δέμα. Οι linerless εκτυπωτές της Zebra σας βοηθάνε να μειώσετε τα κόστη, εξαλείφοντας τα αναλώσιμα trailing ετικετών και περιορίζουν τα απορρίμματα, δημιουργώντας έναν χώρο εργασίας που είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Παράλληλα, η Zebra παρέχει ένα μεγάλο εύρος εκτυπωτικών λύσεων που χρησιμοποιούνται ευρέως στις αποθήκες σήμερα και περιλαμβάνουν θερμικούς και desktop εκτυπωτές, RFID tags, ετικέτες και αναλώσιμα κάθε είδους.

Μία ακόμα δυνατότητα που προσφέρει η λύση Zebra Packing Station για την εξοικονόμηση δαπανών είναι το HID keyboard. Είναι διαθέσιμο με το λογισμικό Zebra Aurora Focus, το οποίο μεταφράζει τα δεδομένα που συγκεντρώνει σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Αυτό σημαίνει ότι σας απαλλάσσει από την ανάγκη τρίτης συσκευής, η οποία θα μετέφραζε το πληκτρολόγιο από τα Αγγλικά σε άλλες γλώσσες, καθώς το HID keyboard είναι σεταρισμένο by default. Με την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας στο λογισμικό, το job/output μεταδίδεται μέσω σύνδεσης USB στο host PC και το πληκτρολόγιο λειτουργεί σαν να ήταν η ίδια η συσκευή.

Σκανάρισμα στο Tunnel

Σκανάρισμα Barcode και οπτικός έλεγχος σε μία μόνο συσκευή

Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις Logistics, τα scan tunnels βελτιώνουν το tracking και ενισχύουν την απόδοση του διαχωρισμού δεμάτων (sorting). Τα Scan Tunnels αξιοποιούν ταχύτατους σταθερούς βιομηχανικούς scanner και κάμερες machine vision ή smart, για να διαβάζουν barcode, τα οποία στη συνέχεια αποκωδικοποιούνται από λογισμικό και επιβεβαιώνουν προϊοντικές πληροφορίες. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε στην καθοδήγηση δεμάτων διαφόρων διαστάσεων και μορφής, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους. Οι λύσεις barcode της Zebra διευκολύνουν τη γρήγορη ενσωμάτωση της ανάγνωσης Barcode 1D και 2D, τη συλλογή δεδομένων και τον απλό έλεγχο machine vision. Ενισχύουν δηλαδή τη συνολική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και υλοποιούν ελέγχους ποιότητας, όπως integrity δεμάτων, παρουσία ετικέτας και επικύρωση, διαβάζοντας ακόμα και τους πολύ μεγάλους χαρακτήρες.

Επειδή οι ανάγκες κάθε επιχείρησης είναι διαφορετικές, η Zebra παρέχει επιλογές αποκεντρωμένου ή κεντρικού υπολογισμού που μπορούν να προσαρμοστούν σε επιμέρους προδιαγραφές. Το σταθερό βιομηχανικό scanner FS40 διαθέτει ενσωματωμένο φωτισμό, πολλαπλές επιλογές συνδεσιμότητας, υποστήριξη λογισμικού Aurora Focus και ένα πλήρες σετ λειτουργιών για εφαρμογές track and trace. Αποτελεί μια οικονομική και εύχρηστη λύση για scan tunnels, ενώ επιπρόσθετα, μπορεί να σκανάρει barcode, να υλοποιήσει οπτικούς ελέγχους, καθώς και να συγκεντρώσει δεδομένα barcode και χαρακτήρων στο scan tunnel, όλα αυτά από μία μόνο συσκευή. Μπορείτε για παράδειγμα να αναβαθμίσετε το λογισμικό του σκάνερ, ώστε να εντοπίζει λογότυπα που δεν υπάρχουν ή δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά, stray print και άλλα προβλήματα με τις ετικέτες, μετρώντας τον αριθμό των pixels με συγκεκριμένη εμβέλεια πυκνότητας εντός μιας συγκεκριμένης ζώνης ενδιαφέροντος, γεγονός που βοηθάει στην επικύρωση της ποιότητας των ετικετών, καθώς και στη συγκέντρωση δεδομένων barcode στο scan tunnel.

Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε τις έξυπνες κάμερες Iris GTX που υποστηρίζουν το λογισμικό Aurora Design Assistant ή τη σειρά machine vision cameras CV60, σε συνδυασμό με τους Zebra frame grabbers και έναν βιομηχανικό vision controller 4Sight που επίσης λειτουργεί με το λογισμικό Zebra Aurora.

Αρχιτεκτονική Scan Tunnel Νέας Γενιάς

Στα scan tunnel συνηθίζεται μία κάμερα ή ένα σκάνερ να ορίζεται ως «οδηγός» που συντονίζει και επικοινωνεί με τις υπόλοιπες συσκευές, οι οποίες ορίζονται ως «ακόλουθοι». Σε αυτές τις εγκαταστάσεις όλες οι κάμερες διαβάζουν barcode, επεξεργάζονται δεδομένα και τα στέλνουν σε ένα προκαθορισμένο leader module, συγκεντρώνοντας όλα τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί και στέλνοντας γρήγορα μόνο τις πληροφορίες που απαιτούνται από την εφαρμογή host.

Χρησιμοποιώντας όμως τη θύρα συνδεσιμότητας GS20, η οποία υποστηρίζει έως και 16 κάμερες ή σκάνερ, όλες οι άλλες συσκευές imaging στο tunnel μπορούν να επικεντρωθούν στο να διαβάζουν barcode. Με μία θύρα σαν το G20, εξαλείφονται οι ανεπάρκειες στην επεξεργασία και όλες οι κάμερες ή σκάνερ μπορούν να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους στο σκανάρισμα. Επιπρόσθετα, το GS20 δεν απαιτεί κώδικα ή τεχνική εξειδίκευση για την εγκατάστασή του, ενώ ο σχεδιασμός του είναι ανθεκτικός, αδιάβροχος και με προστασία από την σκόνη.

Σκανάρισμα από το Περονοφόρο

Hands-Free Σκανάρισμα Παλέτας

Πριν από κάθε φόρτωση παλετών σε φορτηγό για αποστολή, το προσωπικό φροντίζει να διασφαλίσει ότι φορτώθηκαν οι σωστές παλέτες από το περονοφόρο. Στις συμβατικές εγκαταστάσεις, ο οδηγός του περονοφόρου κινείται προς το φορτηγό και σκανάρει την παλέτα, είτε ενώ κάθεται στη θέση του οδηγού, είτε αφού μετακινηθεί μπροστά από την παλέτα, για να σκανάρει με μία συσκευή χειρός.

Στη σύγχρονη Αποθήκη όμως, με την εξέλιξη των τεχνολογιών αυτοματισμού, οι εργασίες φόρτωσης περιλαμβάνουν συστήματα σκαναρίσματος που εγκαθίστανται σε περονοφόρα και προσφέρουν στους χρήστες δυνατότητες hands-free. Μια τυπική εγκατάσταση μπορεί να συνδυάζει δύο σταθερούς βιομηχανικούς scanners οι οποίοι τοποθετούνται στην μπροστινή πλευρά του περονοφόρου ανάμεσα στα πηρούνια του και λειτουργούν σαν τα μάτια του οχήματος. Όταν το περονοφόρο πλησιάζει μια παλέτα, οι scanners αυτόματα διαβάζουν τις ετικέτες της και μεταδίδουν τα δεδομένα που σκάναραν στον computer, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο περονοφόρο. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος, τα λάθη κατά το σκανάρισμα και τις φορτώσεις μειώνονται, ενώ η αποτελεσματικότητα των εργασιών loading στο σύνολό τους βελτιστοποιούνται, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον όγκο αποστολών που διαχειρίζονται.

Ανθεκτικές και αξιόπιστες επιλογές Track-and-Trace

Στην αναζήτηση του κατάλληλου scanner ή smart κάμερας για εφαρμογές σε περονοφόρα, ο σταθερός βιομηχανικός σκάνερ FS40 ξεχωρίζει ως ιδανική επιλογή, καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό με δείκτη προστασίας IP67 και διαθέτει περίβλημα από βιομηχανικό αλουμίνιο με ενισχυμένο πλαστικό. Οι σκάνερ FS40 υποστηρίζουν το λογισμικό Aurora Focus, έχουν interface φιλικό προς τον χρήστη και περιλαμβάνουν ενσωματωμένο LED array συστοιχία, δέσμη, καλώδιο τροφοδοσίας M12 και Input/Output, για να περιοριστεί ο κίνδυνος εμπλοκής των καλωδίων στο περονοφόρο. Επιπρόσθετα, οι σκάνερ FS40 μπορούν να μετασχηματιστούν σε έξυπνες κάμερες με την προσθήκη άδειας λογισμικού, η οποία ενισχύει τη συσκευή με λειτουργίες smart camera και δυνατότητες machine vision, με αποτέλεσμα να καλύπτονται όλες οι ανάγκες σας από μία μόνο συσκευή.

Οι smart cameras Zebra VS40 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές σκαναρίσματος σε περονοφόρα και να ανταποκριθούν πλήρως στις προαναφερθείσες ανάγκες. Προσφέρουν όμως και επιπρόσθετες δυνατότητες machine vision, όπως είναι ο εντοπισμός λογοτύπων που είναι ανύπαρκτα ή έχουν τοποθετηθεί σε λάθος θέσεις, η ανίχνευση stray print και η επιβεβαίωση ετικετών.

Σκανάρισμα στο Dock Door

Αυτοματοποιημένο σκανάρισμα 

Όπως στο σκανάρισμα με το περονοφόρο, έτσι και το σκανάρισμα στο Dock Door μπορεί -αξιοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό- να αυτοματοποιηθεί και να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί η παραλαβή, μετακίνηση ή φόρτωση της σωστής παλέτας από κάθε όχημα που κινείται εσωτερικά ή από κάθε φορτηγό που εισέρχεται στο Dock Door. Ο πιο διαδεδομένος τύπος εγκατάστασης είναι να τοποθετούνται δύο σταθεροί βιομηχανικοί scanner σε κάθε πλευρά ή στην αψίδα του dock door. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται το αυτόματο σκανάρισμα και στην ουσία εξαλείφεται η ανάγκη για εφαρμογές σκαναρίσματος σε περονοφόρα, όπου ο scanner τοποθετείται πάνω στα οχήματα.

Όταν το περονοφόρο εισέρχεται στο dock door, οι σταθεροί σκάνερ διαβάζουν τα δεδομένα των barcode σε μεγάλες ταχύτητες και αυτά με τη σειρά τους αναμεταδίδονται στον υπολογιστή του περονοφόρου, επιβεβαιώνοντας ότι η σωστή παλέτα έχει δρομολογηθεί για αποστολή. Με αυτό τον τρόπο ο χειριστής δεν χρειάζεται πια να σταματάει και να σκανάρει barcode με το χέρι—διαδικασία που επιβραδύνει σημαντικά το έργο του. Πλέον, το όχημα μπορεί να μεταφέρει την παλέτα προς το φορτηγό χωρίς διακοπές, γιατί το αυτοματοποιημένο σύστημα σκανάρει τις ετικέτες στις παλέτες, εξοικονομώντας χρόνο και ταυτόχρονα αυξάνοντας τον όγκο των αποστολών που διεκπεραιώνονται. Σημαντικό είναι επίσης ότι οι barcode scanners προγραμματίζονται για να σκανάρουν κωδικούς σε συγκεκριμένες ζώνες ενδιαφέροντος, άρα αποφεύγονται τα λανθασμένα σκαναρίσματα σε παλέτες εκτός της προκαθορισμένης περιοχής.

Σκανάρισμα ακριβείας σε υψηλές ταχύτητες

Το σκανάρισμα barcode σε παλέτα, ενώ το περονοφόρο βρίσκεται σε κίνηση, απαιτεί υψηλής ταχύτητας σταθερό βιομηχανικό scanner. Ο Zebra FS40 μπορεί να επεξεργαστεί έως και 16 διαφορετικές εικόνες ταυτόχρονα, με περίπου 60 frames/δευτερόλεπτο. Αν απαιτείται από την εφαρμογή, τα εργαλεία λογισμικού-barcode της Zebra μπορούν να διασφαλίσουν την παρουσία ετικετών, να επιβεβαιώσουν τη σωστή (ή λάθος) θέση και τον προσανατολισμό τους, καθώς και να επικυρώσουν ότι μια ετικέτα βρίσκεται στη σωστή θέση.

Ο FS40 της Zebra χαρακτηρίζεται από ανθεκτική κατασκευή και διαθέτει ενσωματωμένο onboard φωτισμό, ένα τροφοδοτικό καλώδιο και Input/Output που απλοποιεί την εγκατάσταση. Για το σκανάρισμα στο dock door, όπως και για κάθε άλλη εφαρμογή στην αποθήκη, ο scanner FS40 μπορεί να μετασχηματιστεί σε μια smart camera. Με την προσθήκη άδειας λογισμικού αποκτάει δυνατότητες machine vision και σας απαλλάσσει από την ανάγκη να προμηθευτείτε διαφορετική συσκευή. Αν και ο scanner FS40 σας προσφέρει την απαιτούμενη ευελιξία, για να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας, το σκανάρισμα στο dock door μπορεί επίσης να υλοποιηθεί με επιτυχία από τη τη machine vision camera της Zebra, CV60, η οποία συνοδεύεται από vision controller 4Sight series και Aurora Vision Studio, για να τα χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεών σας.

Συνθέστε λύσεις Machine Vision με προηγμένο εξοπλισμό Zebra

VS Smart Κάμερες & Αισθητήρες

Οι smart κάμερες της Zebra διαθέτουν αισθητήρες εικόνων 1.2 έως 5.1 MP. Σε συνδυασμό με την ισχυρή υποστήριξη λογισμικού, σας παρέχουν γρήγορο imaging ακριβείας, δηλαδή ό, τι ακριβώς χρειάζεστε για εφαρμογές σκαναρίσματος σε περονοφόρα ή στο dock door.

FS Σταθεροί Βιομηχανικοί Scanner

Οι ανθεκτικοί εκτυπωτές FS10 και FS40 της Zebra υποστηρίζουν το λογισμικό Aurora Focus περιλαμβάνουν onboard φωτισμό, ένα καλώδιο τροφοδοσίας και Input/Output, για αυτό είναι ιδανικά για εφαρμογές σκαναρίσματος στο dock door.

CV60 Machine Vision Κάμερες

Η σειρά CV60 περιλαμβάνει area scan κάμερες που σχεδιάστηκαν για συστήματα vision και ρυθμίσεις για πολλαπλές κάμερες, όπως είναι οι υψηλής ταχύτητας εφαρμογές σκαναρίσματος στο τούνελ. Υπάρχουν επιλογές μονόχρωμες και έγχρωμες, ενώ η σειρά GigE Vision CV60 διαθέτει και αισθητήρες CMOS με υψηλή ανάλυση που κυμαίνεται μεταξύ 2.3 και 12.3 MP.

Connectivity Gateway

Το connectivity gateway GS20 ενδείκνυται για εφαρμογές σκαναρίσματος στο τούνελ, καθώς αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα ως προς τον εντοπισμό και το σορτάρισμα των δεμάτων. Υποστηρίζει έως και 16 κάμερες, ενώ από όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνει, μπορεί να στέλνει γρήγορα στο Host σύστημα μόνο τις πληροφορίες που απαιτούνται.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις λύσεις Machine Vision της Zebra, επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπό μας.

Ανακαλύψτε περισσότερα προϊόντα Zebra

Close

Με ενδιαφέρει

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Activate