banner espa

AGV Co-bot XP15

Συνήθως τα project αυτοματοποίησης χρειάζονται μήνες υλοποίησης και πάλι, υπάρχει η πιθανότητα να προκύψουν προβλήματα και περαιτέρω καθυστερήσεις. Για όσους όμως χρειάζονται άμεσα AGV ή co-bot, η Mobile Technology προτείνει το XP15 που λειτουργεί ως μία smart intralogistsics λύση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως co-bot ή σαν ηλεκτρικό παλετοφόρο, εναλλάσσοντας λειτουργίες με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι απλό στη λειτουργία του, έχει χαμηλό κόστος και εύκολη εγκατάσταση, για αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί με επιτυχία σε εργοστάσια και αποθήκες-κέντρα διανομής. Με το XP15, μία βασική εργασία μπορεί να σεταριστεί μέσα σε μία μόλις ώρα και μόλις ξεκινήσει, πολύ απλά…δεν σταματά.

Δεν προϋποθέτει ειδικές γνώσεις IT, ούτε εξειδικευμένο εξοπλισμό και λογισμικό. To XP15 διαθέτει standard plug-in μπαταρία Λιθίου 24V/60Ah, για αυτό πετυχαίνει μέγιστη απόδοση και υψηλή διαθεσιμότητα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ρυθμίσεις της διαδρομής και των εργασιών μεταφοράς του XP15 μέσω Bluetooth, ενώ επίσης μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα νέες διαδρομές και στάσεις από οποιαδήποτε Android συσκευή ή από το προαιρετικό πληκτρολόγιο.  

Το XP15 σχεδιάστηκε από την EP Equipment, ενώ η Mobile Technology είναι Authorized System Integrator Partner του οίκου και αναλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και after sales τεχνική υποστήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο. Αν θέλετε να το εντάξετε στην ομάδα σας το συντομότερο δυνατόν, επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους συμβούλους μας και σύντομα θα απολαμβάνετε τις υπηρεσίες του νέου σας Co-bot AGV.
 

Χαμηλό κόστος

Χαμηλό κόστος - Υψηλές προσδοκίες

Το XP15 είναι μία πολύ προσιτή λύση, για όσους αναζητούν co-bot και επιλέγοντας DIY εγκατάσταση, μπορείτε να το αποκτήσετε με 25.000€! Εναλλακτικά, έχετε επίσης τη δυνατότητα να το ενοικιάσετε, ξεκινώντας από μόλις 995€/μήνα. Απλά το παραγγέλνετε και την ίδια ημέρα που θα το παραλάβετε, μπορείτε να το θέσετε σε λειτουργία.  


 

Co-bot

Το XP15 είναι η επιτομή του Co-bot AGV

Το XP15 είναι παλετοφόρο που χειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες και επιπρόσθετα, αναλαμβάνει αυτοματοποιημένες εργασίες. Λειτουργεί ως ένα συνεργατικό ρομπότ (co-bot) που καλύπτει διαδρομές A-B-A, ώστε το ανθρώπινο δυναμικό να επικεντρώνεται σε πιο σύνθετες εργασίες που απαιτούν ειδικές γνώσεις. Μπορεί να κινηθεί σε δάπεδα με ανώμαλη επιφάνεια, να περάσει ανάμεσα από στενά σημεία και υψώματα, να σηκώσει κλειστές παλέτες και να περάσει μέσα από πόρτες. Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει ό, τι ακριβώς ισχύει και για τα συμβατικά παλετοφόρα. Εσείς με το όχημα, παραλαμβάνετε ή παραδίδετε παλέτες και με το πάτημα ενός κουμπιού, αυτό συνεχίζει τις εργασίες του αυτοματοποιημένα.
Όπως είναι γνωστό, οι χρήστες των AMR δεν προβλέπεται να παρεμβαίνουν στις εργασίες τους. Δεδομένου ότι το XP15 είναι για την ακρίβεια co-bot, οι χρήστες του μπορούν να αλλάξουν εύκολα τη λειτουργία του από χειροκίνητη σε αυτόματη και να ορίσουν τις εργασίες του.
Το co-bot της EP λειτουργεί σαν εργαλείο ή αλλιώς ως βοηθός όσων εργάζονται σε αποθήκες και γραμμές παραγωγής. Λειτουργεί δηλαδή σε συνεργασία με τους χρήστες που υλοποιούν επαναλαμβανόμενες εργασίες και σε καμία περίπτωση, δεν τους αντικαθιστά.

Πλοήγηση 2D

Απλή, αλλά μοναδική πλοήγηση 2D

Το XP15 χρησιμοποιεί τεχνολογία οπτικής πλοήγησης 2D που ανέπτυξε ο κατασκευαστικός οίκος, EP Equipment. Βρίσκει το δρόμο του «κοιτώντας ψηλά» και πιο συγκεκριμένα, καθοδηγείται από ανακλαστικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται στην οροφή. Αυτό σημαίνει πως μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία του, δεν σταματά, αφού η οροφή παραμένει σταθερή και είναι πάντα ελεύθερη από εμπόδια. Έχει λοιπόν ξεκάθαρο positioning, για αυτό γνωρίζει πάντα τη θέση του και μπορεί να επιστρέψει στη διαδρομή του.
Σε αυτό το σύστημα πλοήγησης οφείλεται, τόσο η ευκολία που το χαρακτηρίζει, όσο και η εξαιρετική τιμή του. Πρόκειται για μια τεχνολογία leapfrog που κάνει εφικτό ένα νέο τρόπο εγκατάστασης και χρήσης.
Επιπρόσθετα και για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειάς σας, το XP15 χρησιμοποιεί διπλάσιους ανιχνευτές laser και μία extra λωρίδα προφυλακτήρα για τους στενούς χώρους.


 

Plug n Play

Plug & Play, δηλαδή με την απλούστερη δυνατή εγκατάσταση

Το XP15 λειτουργεί αυτόνομα και δεν χρειάζεται WMS, σύνδεση δικτύου ή άλλη υποδομή. Η εκμάθησή του είναι εξαιρετικά εύκολη και πραγματοποιείται μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής. Σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε ή να επεκτείνετε τις διαδρομές του με μεγάλη άνεση και μπορείτε να το θέσετε σε λειτουργία από την πρώτη μέρα της παραλαβής του. Με το XP15 απολαμβάνετε όλα τα παραπάνω, γιατί πρόκειται για ένα προϊόν που συγκαταλέγεται στα co-bot, άρα διαφέρει από τα σύνθετα project που περιλαμβάνουν AMR και προϋποθέτουν περισσότερο χρόνο.

Δυνατότητες

Απεριόριστες Δυνατότητες

Η φιλοσοφία του XP15 βασίζεται στο ότι 1 co-bot υλοποιεί 1 εργασία, ωστόσο οι δυνατότητές του είναι πολύ περισσότερες. Με τη συμβολή των τοπικών system integrators, τα καθήκοντα των co-bot μπορούν να διευρυνθούν εντυπωσιακά.
Χρήση πολλών co-bot, έλεγχος κίνησης, πολλαπλά καθήκοντα, φόρτωση σε στήλη/στοίβαξη, διαδοχικές φορτώσεις, call-box για να φέρετε το co-bot στο χώρο εργασίας σας, καθώς και επικοινωνία Machine2Machine-to-AMR. Στην πράξη κάθε εφαρμογή μπορεί να αποδομηθεί σε μία από τις παραπάνω εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι με το XP15 θα έχετε στη διάθεσή σας ένα Co-bot AGV που θα μετακινείται στις εγκαταστάσεις σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να μεταφέρει καρότσια, κουτιά και παλέτες έως και 1500 κιλών από την αποθήκη ως τους χώρους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τα αγαθά που είναι έτοιμα και πρέπει να μεταφερθούν από τη γραμμή παραγωγής στην αποθήκη ή point to point και όλα αυτά υλοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού.


 

Activate